Haaksbergen, NL, 17.04.2020

Leuke verrassing!

Leuke verrassing voor speciale collega's Uzin Utz

Op vrijdag 17 april zijn een aantal van onze speciale collega's met afstand tot de arbeidsmarkt blij verrast met een Ipad. Deze collega's werken een of meerdere dagen bij de “groenste fabriek” van Nederland in Haaksbergen. Door de Corona-crisis  zijn Luke, Ilse, Ryan, Bram, Martien en Busra al weken aan huis gekluisterd. Met deze Ipads kunnen zij contact houden met elkaar én met begeleidster Mara Kremer.

Ook voor de cliënten van Aveleijn is de corona-crisis een zware dobber. Alle sociale contacten staan op een laag pitje. Luke, Ilse, Ryan, Bram, Martien en Busra zitten letterlijk opgesloten in hun eigen omgeving. Een groot contrast bij het ritme, de gezelligheid en vooral de zinvolle invulling van de dag dat de cliënten bij Uzin Utz Nederland hadden gevonden.

Gerben Bouwmeester: “Bij ons staat de mens centraal. In deze tijden van Corona proberen wij extra aandacht te schenken aan het welbevinden van onze collega’s. En daar horen de cliënten van Aveleijn zeker bij. Toen ons ter ore kwam dat zij thuis in een soort van isolement zitten, hebben wij contact gelegd met Mara Kremer om te kijken of we iets zouden kunnen doen.” De cliënten van Aveleijn werken sinds 2014 bij Uzin Utz Nederland. Zij spelen een belangrijke rol in het bedrijfsrestaurant waar alle medewerkers elke dag samen eten. Bouwmeester: “Ze doen daar allerlei klusjes, van opruimen tot suikerpotten vullen. En altijd met een lach. Dat werkt aanstekelijk en relativerend. Het is ons heel wat waard dat zij straks na Corona met dezelfde lach weer op hun werk verschijnen. Toen Mara vertelde dat wij Ryan en alle andere cliënten enorm zouden helpen met een Ipad hebben wij dit samen met onze collega’s van IT direct geregeld.”

Mara Kremer: “Het is voor de cliënten geweldig om hun collega’s van Uzin Utz eindelijk weer eens “in het echt” te zien. Met de Ipad kunnen de cliënten niet alleen met elkaar, maar ook met mij op een leuke manier in contact blijven. Welliswaar digitaal, maar deze Ipads helpen enorm om betrokken te blijven en het voor Ryan en zijn collega’s een beetje draaglijk te maken. Bovendien zie ik na Corona ook nog volop mogelijkheden met de Ipads voor de cliënten die bij Uzin Utz Nederland aan het werk zijn. Het is ten slotte 2020 en hoe leuk is het als zij hun taken straks digitaal kunnen afvinken.”

Ryan Rupert: “Ik ben echt superblij met de Ipad die ik op mijn werk heb gekregen. Ik kan niet wachten om Bram, Ilse en alle anderen via de Ipad weer te zien. Mara, daar ga jij mij toch wel bij helpen?” De komende week zijn begeleidster Mara en haar collega Sebastiaan, die als vaste invaller aan Uzin Utz verbonden is, druk met het rondbrengen van de Ipads en de cliënten op afstand te helpen om het gebruik hiervan onder de knie te krijgen. Een ding is zeker. De cliënten van Aveleijn zijn enorm geliefd bij de begeleiders van Aveleijn en bij Uzin Utz Nederland.