Haaksbergen, 19.06.2020

Opslag, transport en verwerking bij zomerse temperaturen!

Het wordt warm! Het lakken en oliën van houten vloeren bij zomerse temperaturen vraagt om extra oplettendheid en zorgvuldigheid. Daarom geeft onze Technisch Adviseur en Applicatiespecialist tips op het gebied van omstandigheden, verwerking en opslag.

Omstandigheden

De omstandigheden waarin je werkt zijn uiterst belangrijk. Denk hierbij aan de luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur. Ideaal is een temperatuur van 20 graden celsius en een luchtvochtigheid van 55%. Ook is het van belang dat de zon niet direct op de vloer schijnt. Maar dit alles is niets nieuws, toch...

Opslag en verwerken

Wat niet iedereen weet, is dat de producten die we gebruiken voor de afwerking van de vloer ook de juiste temperatuur dienen te hebben. Laat daarom op een warme zomerdag de oliën en lakken niet in de hete werkbus staan. Op een warme zomerdag kan de temperatuur in een werkbus namelijk al gauw oplopen tot 40 of 50 graden celsius. Dat betekent dat ook de producten deze temperatuur bereiken. Wanneer een 2-componenten-product met deze temperatuur gemengd wordt, zal deze na het mengen zeer snel indikken en is het niet meer te verwerken. Ook 1-component-producten zijn gevoelig voor hoge temperaturen.

In het kort

  • Vermijd volle zon op de vloer door raampartijen af te plakken of door vroeg in de morgen of later op de avond lakken.
  • Laat olie en lakproducten niet in de werkbus staan, maar bewaar deze producten op een plek met kamertemperatuur. Dan kunt u zonder problemen met onze Pallmann producten de vloer afwerken.

Meer informatie

Raadpleeg uw Technisch Commercieel Adviseur voor meer informatie.